vvt@vmvt.lt (8 5) 240 4361
2017-05-30

Esate mokslininkas, turintis patirties nagrinėjant su maisto sauga siejamus klausimus? Ieškote bendrų maisto ir pašarų saugos problemų sprendimų drauge su kitų disciplinų mokslininkais? Padėkite apsaugoti Europos vartotojų sveikatą ir gerovę, gyvūnus ir aplinką! Europos maisto saugos tarnyba (EFSA) nuo 2017 m. birželio 1 d. pradeda registruoti paraiškas visų mokslininkų ir ekspertų, norinčių prisijungti prie dešimties ...

2017-05-24

Maiste, kuris yra vartojamas Europos Sąjungos šalyse, dažniausiai nerandama pesticidų likučių arba minėti likučiai neviršija didžiausių leistinų kiekių (DLK). Naujausiame pranešime Europos maisto saugos tarnyba (EFSA) skelbia, jog daugiau nei 97 proc. maisto mėginių iš Europos Sąjungos šalių, Islandijos ir Norvegijos, ištirtų 2015 metais, pesticidų likučių nebuvo rasta arba jų kiekiai neviršijo leistinų normų. Iš ...

2017-04-28

Eruko rūgštis yra natūraliai susidarantis augalinių aliejų teršalas. Su maistu paprastai suvartojama mažiau nei pusė saugaus leistino eruko rūgšties kiekio, todėl daugumai vartotojų šis teršalas nekelia jokios grėsmės sveikatai. Tačiau, kaip teigiama Europos maisto saugos tarnybos (EFSA) nuomonėje, ilgalaikis gana didelių eruko rūgšties kiekių suvartojimas kartu su kasdieniu maistu vis dėlto gali kelti riziką vaikų ...