vvt@vmvt.lt (8 5) 240 4361
2017-05-24

Maiste, kuris yra vartojamas Europos Sąjungos šalyse, dažniausiai nerandama pesticidų likučių arba minėti likučiai neviršija didžiausių leistinų kiekių (DLK). Naujausiame pranešime Europos maisto saugos tarnyba (EFSA) skelbia, jog daugiau nei 97 proc. maisto mėginių iš Europos Sąjungos šalių, Islandijos ir Norvegijos, ištirtų 2015 metais, pesticidų likučių nebuvo rasta arba jų kiekiai neviršijo leistinų normų. Iš ...

2017-04-28

Eruko rūgštis yra natūraliai susidarantis augalinių aliejų teršalas. Su maistu paprastai suvartojama mažiau nei pusė saugaus leistino eruko rūgšties kiekio, todėl daugumai vartotojų šis teršalas nekelia jokios grėsmės sveikatai. Tačiau, kaip teigiama Europos maisto saugos tarnybos (EFSA) nuomonėje, ilgalaikis gana didelių eruko rūgšties kiekių suvartojimas kartu su kasdieniu maistu vis dėlto gali kelti riziką vaikų ...

2017-03-24

Europos maisto saugos tarnyba (EFSA), išanalizavusi Baltijos šalių ir Lenkijos afrikinio kiaulių maro (AKM) 2014 – 2016 metų epidemiologinius duomenis, paskelbė ataskaitą, kurioje pažymima, kad liga šiose valstybėse plinta palyginus lėtai. Per mėnesį AKM išplinta apie 2 km Latvijoje ir Estijoje ir apie 1 km – Lietuvoje ir Lenkijoje. Be to, liga diagnozuojama tik apie ...