Europos maisto saugos tarnyba (EFSA), tęsdama mokslinių patarimų dėl maistinių medžiagų suvartojimo peržiūrą, nustatė vitamino K referencinę mitybinę vertę. EFSA Dietinių produktų, mitybos ir alergijų specialistų grupė (angl. Panel on Dietetic Products, Nutrition and Allergies) nusprendė nekeisti referencinių mitybinių verčių, kurias 1993 m. nustatė Maisto mokslinis komitetas, ir, atitinkamai, vitamino K pakankamą kiekį (angl. adequate ...
Valstybinė maisto ir veterinarijos tarnyba (VMVT) kartu su Europos maisto saugos tarnyba (EFSA) šių metų rugsėjo 18 dieną organizuoja tarptautinę mokslinę konferenciją „Riebalų rūgščių transizomerai maiste: vartotojų apsauga ir iššūkiai pramonei“. EFSA yra pateikusi išvadą, kad siekiant maistiniu požiūriu subalansuoti mitybą, turėtų būti suvartojamas kuo mažesnis riebalų rūgščių transizomerų (RRT) kiekis, o Pasaulio sveikatos organizacija ...
Europos maisto saugos tarnyba (EFSA) publikavo pesticidų rizikos vertinimo peržiūrą dėl glifosato savybių, galimai sutrikdančių endokrininės sistemos veiklą. Ši peržiūra atlikta siekiant iš naujo įvertinti galimą neigiamą glifosato poveikį endokrininei sistemai. Europos Komisijos prašymu EFSA atliko tęstinį galiojančių EFSA išvadų dėl glifosato, paskelbtų 2015 m. lapkričio mėn., vertinimą, kurio tikslas – užpildyti duomenų trūkumą ankstesnėje ...