Europos maisto saugos tarnybos (EFSA) ekspertai sako, kad dėl pirolizidino alkaloidų galimai kancerogeninio poveikio ilgainiui gali atsirasti neigiamas poveikis žmonių, kurie dažnai ir daug vartoja arbatos ir žolelių užpilų, sveikatai. Maisto papildų, kurių pagrindinė sudedamoji dalis yra pirolizidino alkaloidus gaminantys augalai, vartojimas taip pat gali sukelti neigiamą poveikį sveikatai dėl atsiradusio trumpalaikio toksiškumo. EFSA atnaujino ...
Žalios ar nepakankamai termiškai apdorotos kiaulienos bei kepenų vartojimas yra dažniausia hepatito E priežastis Europos Sąjungoje. Taip teigiama Europos maisto saugos tarnybos (EFSA) paskelbtoje mokslinėje nuomonėje dėl hepatito E viruso (HEV), kaip per maistą plintančio patogeno, keliamos rizikos visuomenės sveikatai. Europos Sąjungoje per pastaruosius 10 metų užregistruota daugiau kaip 21 000 žmonių hepatito E atvejų, ...
Maiste, kuris yra vartojamas Europos Sąjungos šalyse, dažniausiai nerandama pesticidų likučių arba minėti likučiai neviršija didžiausių leistinų kiekių (DLK). Naujausiame pranešime Europos maisto saugos tarnyba (EFSA) skelbia, jog daugiau nei 97 proc. maisto mėginių iš Europos Sąjungos šalių, Islandijos ir Norvegijos, ištirtų 2015 metais, pesticidų likučių nebuvo rasta arba jų kiekiai neviršijo leistinų normų. Iš ...