Eruko rūgštis yra natūraliai susidarantis augalinių aliejų teršalas. Su maistu paprastai suvartojama mažiau nei pusė saugaus leistino eruko rūgšties kiekio, todėl daugumai vartotojų šis teršalas nekelia jokios grėsmės sveikatai. Tačiau, kaip teigiama Europos maisto saugos tarnybos (EFSA) nuomonėje, ilgalaikis gana didelių eruko rūgšties kiekių suvartojimas kartu su kasdieniu maistu vis dėlto gali kelti riziką vaikų ...
Europos maisto saugos tarnyba (EFSA), išanalizavusi Baltijos šalių ir Lenkijos afrikinio kiaulių maro (AKM) 2014 – 2016 metų epidemiologinius duomenis, paskelbė ataskaitą, kurioje pažymima, kad liga šiose valstybėse plinta palyginus lėtai. Per mėnesį AKM išplinta apie 2 km Latvijoje ir Estijoje ir apie 1 km – Lietuvoje ir Lenkijoje. Be to, liga diagnozuojama tik apie ...
Žmogaus, gyvūnų organizme ir maiste aptinkamos bakterijos pasižymi atsparumu plačiai naudojamoms antimikrobinėms medžiagoms, taip rašoma paskutinėje Europos maisto saugos tarnybos (EFSA) ir Europos ligų prevencijos ir kontrolės centro (ECDC) ataskaitoje dėl bakterijų atsparumo antimikrobinėms medžiagoms (AAM). Nustatyti faktai, kad AAM kelia didžiulę grėsmę žmonių ir gyvūnų sveikatai. Antimikrobinėms medžiagoms atsparių bakterijų sukeliamos infekcijos ES kasmet ...