Apie cheminius teršalus maiste trumpai ir suprantamai. Europos maisto saugos tarnyba (EFSA) visuomenei pristatė studiją apie kai kurių maiste aptinkamų cheminių medžiagų (pesticidų, veterinarinių vaistų, akrilamido, kai kurių riebalų rūgščių esterių) poveikį sveikatai. Dokumente pateikta ES valstybėse atliktų laboratorinių tyrimų rezultatų analizė, kurią 2015-2016 m. atliko EFSA mokslininkai. Pesticidų likučiai maiste Pesticidų likučiai, kurie patenka ...
EFSA pristato Europos maisto rizikos vertinimo stipendijų programą (EU-FORA), kurios tikslas – plėtoti ES mokslinio vertinimo gebėjimus ir žinių bendruomenę. EFSA EU-FORA stipendijų programa bus siekiama tobulinti Europos maisto saugos kompetentingų institucijų ir EFSA tarpusavio bendradarbiavimą, skatinti maisto rizikos vertinimo praktikos Europoje harmonizavimą. Atrinkti mokslininkai (stipendininkai) metus dirbs kitose (priimančiosiose) Europos institucijose, užsiimančiose maisto saugos ...
Rugsėjo pabaigoje JT Generalinės Asamblėjos vadovai Niujorke organizavo valstybių narių kompetentingų institucijų specialistų, nevyriausybinių organizacijų, akademinių institucijų atstovų susitikimą dėl antimikrobinio atsparumo problemos. Ekspertai, mokslininkai ir gydytojai vieningai sutaria, kad nesprendžiant antimikrobinio atsparumo problemos gresia rimtas pavojus, jog ateityje neturėsime veiksmingų antibiotikų tam tikroms infekcijoms gydyti, o chirurginės operacijos bus gerokai pavojingesnės. Susitikime akcentuota, kad ...