Šią savaitę Valstybinė maisto ir veterinarijos tarnyba, drauge su Europos maisto saugos tarnybos (EFSA) atstovybe Lietuvoje pakvietė atsakingų institucijų atstovus, visuomenės sveikatos specialistus, mokslininkus, maisto pramonės atstovus į tarptautinę konferenciją „Riebalų rūgščių transizomerai maiste: vartotojų apsauga ir iššūkiai pramonei“. Renginys skirtas pasidalinti patirtimi ir paskatinti ieškoti atsakymo į visuomenei aktualų klausimą – ar įmanoma šiuolaikinėje ...
Europos maisto saugos tarnyba (EFSA), atlikusi pakartotinį saugos vertinimą, nustatė saugų glutamo rūgšties ir glutamatų, naudojamų kaip maisto priedai, suvartojimo lygį. EFSA taip pat padarė išvadą, kad nustatytas su maistu suvartojamų glutamo rūgšties ir glutamatų kiekis ne tik gali viršyti saugų lygį, bet ir pasiekti dozę, kuri tam tikroms gyventojų grupėms sietina su neigiamu poveikiu ...
Europos maisto saugos tarnyba (EFSA), tęsdama mokslinių patarimų dėl maistinių medžiagų suvartojimo peržiūrą, nustatė vitamino K referencinę mitybinę vertę. EFSA Dietinių produktų, mitybos ir alergijų specialistų grupė (angl. Panel on Dietetic Products, Nutrition and Allergies) nusprendė nekeisti referencinių mitybinių verčių, kurias 1993 m. nustatė Maisto mokslinis komitetas, ir, atitinkamai, vitamino K pakankamą kiekį (angl. adequate ...