Žalios ar nepakankamai termiškai apdorotos kiaulienos bei kepenų vartojimas yra dažniausia hepatito E priežastis Europos Sąjungoje. Taip teigiama Europos maisto saugos tarnybos (EFSA) paskelbtoje mokslinėje nuomonėje dėl hepatito E viruso (HEV), kaip per maistą plintančio patogeno, keliamos rizikos visuomenės sveikatai. Europos Sąjungoje per pastaruosius 10 metų užregistruota daugiau kaip 21 000 žmonių hepatito E atvejų, ...
Vakar, birželio 1 d., Lietuvos mokslo įstaigų, valstybinių institucijų ir aukštųjų mokyklų atstovai, dalyvaujantys Europos maisto saugos tarnybos (EFSA) veikloje arba siekiantys į ją įsitraukti, diskutavo apie EFSA veiklą ir galimybes įtraukti į šios institucijos veiklą kaip galima daugiau jaunų mūsų šalies mokslininkų ir maisto saugos specialistų. Į kasmetinį, jau tradiciniu tampantį renginį dalyvius pakvietė ...
Esate mokslininkas, turintis patirties nagrinėjant su maisto sauga siejamus klausimus? Ieškote bendrų maisto ir pašarų saugos problemų sprendimų drauge su kitų disciplinų mokslininkais? Padėkite apsaugoti Europos vartotojų sveikatą ir gerovę, gyvūnus ir aplinką! Europos maisto saugos tarnyba (EFSA) nuo 2017 m. birželio 1 d. pradeda registruoti paraiškas visų mokslininkų ir ekspertų, norinčių prisijungti prie dešimties ...