Europos maisto saugos tarnyba (EFSA), tęsdama mokslinių patarimų dėl maistinių medžiagų suvartojimo peržiūrą, nustatė vitamino K referencinę mitybinę vertę.
EFSA Dietinių produktų, mitybos ir alergijų specialistų grupė (angl. Panel on Dietetic Products, Nutrition and Allergies) nusprendė nekeisti referencinių mitybinių verčių, kurias 1993 m. nustatė Maisto mokslinis komitetas, ir, atitinkamai, vitamino K pakankamą kiekį (angl. adequate intake) apibrėžė taip:
7-11 mėnesių kūdikiams – 10 µg
1-3 metų vaikams – 12 µg;
4-6 metų vaikams – 20 µg;
7-10 metų vaikams – 30 µg;
11-14 metų vaikams – 45 µg;
15-17 metų paaugliams – 65 µg;
suaugusiems, įskaitant nėščiąsias ir žindančias – 70 µg.
Vitaminas K yra riebaluose tirpstantis vitaminas, labai svarbus kraujo krešėjimui ir kaulų mineralizacijai. Natūraliai randamas maiste kaip filochinonas (vitaminas K1) ir menachinonas (vitaminas K2). Per mažas vitamino K suvartojimas siejamas su polinkiu kraujuoti dėl mažo kraujo krešėjimo faktorių aktyvumo. Vitaminas K gaunamas su šiais maisto produktais: žaliomis lapinėmis daržovėmis – špinatais, salotomis, lapiniais (kale) ir Briuselio kopūstais.
Plačiau apie tai – EFSA interneto svetainėje: