Parmos vasaros mokykla – tai galimybė jauniems mokslininkams ir karjerą pradedantiems tyrėjams mokytis iš žymiausių „Vienos sveikatos“ srities ekspertų. Šiemet Parmos vasaros mokykla, kurią organizavo Europos maisto saugos tarnyba (EFSA) ir Parmos universiteto Pažangių maisto ir mitybos studijų mokykla, bendradarbiaudama su Piačenzos katalikiškuoju universitetu, vyko nuotoliniu būdu – virtualus 3D renginys buvo pristatytas birželio 9-10 ...
2020 m. balandžio 6 d. Europos maisto saugos tarnyba (EFSA) paskelbė kvietimą 36 straipsnio organizacijoms teikti paraiškas/pasiūlymus partnerystės projektams, siekiant skatinti žinių/informacijos mainus apie rizikos vertinimą ir šiems projektams įgyvendinti gauti EFSA finansavimą. Pasiūlymų projektams pateikimo terminas pratęstas iki 2020 m. rugpjūčio 28 d. Pasiūlymus teikti gali ES valstybių narių, Norvegijos ir Islandijos organizacijos, kurios ...
Europos maisto saugos tarnyba (EFSA) paskelbė du pirmuosius pilotinius mokslinius pranešimus apie suminį pesticidų poveikį ir riziką vartotojų sveikatai: viename jų aptariamas lėtinis poveikis skydliaukės veiklai, kitame – ūminis poveikis nervų sistemai. Šie dokumentai buvo baigti rengti po dviejų mėnesių konsultacijų laikotarpio, per kurį EFSA gavo įvairių suinteresuotųjų šalių, įskaitant nacionalines institucijas, akademinę bendruomenę, nevyriausybines organizacijas ...