Europos maisto saugos tarnyba (EFSA) ir Europos užkrečiamųjų ligų kontrolės ir prevencijos centras (ECDC) pristatė bendrą 2018 m. ES zoonozių sukėlėjų atsparumo antimikrobiniams preparatams ataskaitą. Pagrindinėse šios ataskaitos išvadose skelbiama, kad: Salmonelės ir kampilobakterijos tampa vis atsparesnės ciprofloksacinui – vienam iš šių bakterijų sukeltų infekcijų gydymui taikomų antibiotikų; Naujausi iš žmonių, gyvūnų bei maisto išskirtų ...
Europos maisto saugos tarnyba (EFSA) parengė mokslinės nuomonės projektą dėl poveikio žmonių sveikatai, susijusio su perfluoralkilintais ir polifluoralkilintais junginiais (PFAS) maiste. Parengtas projektas paskelbtas atviroms viešosioms konsultacijoms. Šiame dokumente pateiktas perfluoralkilintų junginių, esančių maiste, poveikio žmonių sveikatai vertinimas bei įvertinta rizika žmonių sveikatai dėl šių junginių poveikio. Suinteresuotosios šalys kviečiamos pateikti rašytinius komentarus ir nuomones ...
Europos maisto saugos tarnyba (EFSA) jau ketvirtą kartą paskelbė kvietimą jauniesiems mokslininkams dalyvauti Europos maisto rizikos vertinimo (EU-FORA) stipendijų programoje 2020/2021 m., kuri skirta plėtoti Europos Sąjungos (ES) mokslinio vertinimo gebėjimus ir žinių bendruomenę. Pagrindinis programos dėmesys skiriamas maisto cheminės ir mikrobiologinės rizikos vertinimui. Paraiškas dalyvauti programoje prašoma pateikti iki 2020 m. sausio 31 d.. ...